Lijfspreuk: 'Nosce te ipsum, tunc vince te ipsum' (zie Waarom)

kijk verder 

"Ken uzelf, om vervolgens uzelf te overwinnen"


Wat er aan vooraf ging...

Ik kan onder andere meedenken op directieniveau, meerdere soorten krullen smeden met een traditioneel smidsvuur, mensen aan het denken zetten, een tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden, een (financiële) administratie opzetten, optimaliseren en bijhouden, motor rijden, hout bewerken, luisteren, diverse elektrische - en motor gereedschappen gebruiken, de juiste vragen stellen, kennis overbrengen, autorijden met aanhanger, tekenen, schilderen en verven, een boom vellen met een motorkettingzaag, logisch nadenken en zaken simpel maken.

Ik ben recht door zee, zelfstandig, duidelijk, heb goede sociale eigenschappen, humor en kan mij enthousiast inzetten voor zaken die mij na aan het hart liggen.

Ik heb een voorliefde voor natuur, ambachten en creatief bezig zijn in het algemeen, geschiedenis en muziek en ben erg geïnteresseerd in de psyche van de mens.

Ik bezit het vermogen om, als ze dat willen, mensen en hun organisaties verder te brengen in hun ontwikkeling, om ze vervolgens weer los te laten als het moment daar is.

Een tijd lang heb ik geprobeerd deze kwaliteiten bij elkaar te laten komen in een "baan". Dat was lastig. Vandaar dat ik niet op zoek ging naar een baan, maar naar een leuke werkomgeving waar ik zoveel mogelijk van deze kwaliteiten kan inzetten. Dat leek ook lastig en dus 

Creëerde ik die leuke werkomgeving zoveel mogelijk zelf!

totdat er mogelijkheden kwamen bij het
Nederlands Openlucht Museum te Arnhem en mijn voorliefdes ambachten, creatief bezig zijn, geschiedenis en zelfs de psyche van de mens daar zomaar samenkwamen in de functie Presentator Ambacht. Een groot deel van mijn tijd gaat daar nu in zitten en mijn activiteiten als zelfstandig ondernemer zijn daardoor flink afgenomen.

Ik kan op dit moment helaas geen nieuwe "tuinklanten" bedienen, maar ben nog altijd in voor een leuk stukje smeedwerk!