Lijfspreuk: 'Nosce te ipsum, tunc vince te ipsum' (zie Waarom)

kijk verder 

PB Coacht     'Ken uzelf, om vervolgens uzelf te overwinnen'

Waarom?

Omdat het prachtig is om betrokken te zijn bij de persoonlijke ontwikkeling van een individu en daarmee zijn of haar directe omgeving.

Hoe?

“Coaches helpen niet, ze begeleiden”. Er zijn evenveel manieren van coachen als er coaches zijn. Natuurlijk zijn er beschreven methodieken, te volgen leermeesters en vele theorieën. Mijn basis als coach bestaat uit (levens)ervaring, intuïtie en de HBO opleiding Psychologie & Coaching.

Ik gebruik het liefst mijn ‘gezond boeren verstand” en maak de dingen graag simpel. Terug naar de essentie. Als coach ben ik niet per definitie altijd “aardig”. Soms moet de vinger op de zere plek. Ik hou van een nuchtere benadering met aandacht voor emotie. Ik probeer mensen en situaties intuïtief te benaderen. Ik schat schijnbaar ongrijpbare zaken als frequenties, sfeer, genetica en de kracht van woorden op hun waarde maar blijf graag met de “geitewollensokjes” op de grond.

Mijn manier van coachen is altijd gericht op zelfinzicht en persoonlijke groei. We gaan het gesprek aan en samen bepalen we wat de coachvraag eigenlijk is. Wellicht zijn er meerdere coachvragen of komen die gedurende het proces voor de dag. Door te luisteren, samen te vatten, simpel te maken, vragen te stellen en eventueel praktische en theoretische oefeningen voor te stellen, komt er een proces op gang dat bewustwording, inzicht en helderheid verschaft aan de coachee en daarmee de aanzet tot verandering kan zijn. Dit proces is niet van te voren te beschrijven, maar vindt volledig afhankelijk van de coachee plaats. Geen mens en geen situatie is gelijk! Vervolgens is het aan de coachee om de daadwerkelijke verandering in te zetten en vol te houden.

Het belang van de coachee en diens proces staan altijd voorop. Openheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn de wederzijdse sleutelwoorden.

Wie?

Iedereen die dat wil! Vanuit mijn werkverleden, opleidingen en ervaring denk ik zeker een rol te kunnen spelen voor ZZP’ers en “kleine” zelfstandigen.

Tarieven:

€ 55,00 per uur en € 0,30 per kilometer (inclusief 21 % BTW).


Hier binnenkort nog meer informatie.